About Kymmenkieli

FIN:
Kymmenkieli on duo, joka herättelee tanssijalkaa svengaavalla nykykansanmusiikilla! 

Muusikot Viive Virtanen (viulu) ja Carolina Stenbäck (sello) tarjoilevat perinteistä sekä siitä ammennettua itse sävellettyä kansanmusiikkia ainutlaatuisella Kymmenkieli -soundilla. Viulun ja sellon yhteinen, täyteläinen sointi muodostaa Kymmenkielen sävelmaailman, jossa iloittelevat tarttuvat viulumelodiat, sellon muhkea säestys sekä näiden soittimien eri rooleilla leikittely.

ENG:
Kymmenkieli creates modern Finnish folk music that will put you in a dancing mood!

Kymmenkieli is a duo comprised of Viive Virtanen (fiddle) and Carolina Stenbäck (cello). They bring you traditional Nordic folk music combined with their own original compositions carrying on these traditions. Playful fiddle melodies and strong cello accompaniment flavor each performance. Carolina and Viive also like to twist these roles around, playing with the possibilities of these two instruments. The versatility of the cello and joyful presence of the violin create the unique sound world of Kymmenkieli. We’re pretty sure that your feet will start stamping on the floor when listening to this duo!

Mikä Kymmenkieli?

Kymmenkielen nimen takana on duon molempien muusikoiden haave viisikielisistä instrumenteista. Vielä toiveet viisikielisestä viulusta ja sellosta eivät ole toteutuneet, mutta yhtye on kuitenkin tulevaisuutta ennakoiden nimetty niitä ajatellen! Nimen voi myös ajatella viittaavan kymmenkieliseen kanteleeseen ja sitä kautta kansanmusiikkiin. Kymmenkielisyys näkyy jo esimerkiksi meidän logossa, jos katsot oikein tarkasti!

The Story Behind the Name

Kymmenkieli in English means “ten strings”. This name was chosen because of the dream Carolina and Viive share to get five string instruments. This dream has not yet come true, but the band has been named after that idea. The name can also be referring to ten string kantele, which is also a prominent instrument in Finnish folk music. If you look closely at our logo you can see the name represented there already!

Kuva sellosta ja viulusta lattialla

Muusikot

Viive Virtanen

Viive Virtanen

Viive Virtanen on freelance-kansanmuusikko, soittiminaan viulu ja avainviulu. Hän on monipuolinen niin opettajana, säveltäjänä kuin sovittajana. Virtanen on vahva yhtyemuusikko, joka soittaa Kymmenkieli-duon lisäksi aktiivisesti yhtyeissä Figelit, Duo Murpat ja Avainviulukko. Virtasen musiikissa ja soittotyylissä yhdistyvät svengaavat melodiat, virtuoottisuus, herkkyys sekä täyteläiset pariäänet, jotka luovat viulumusiikille harmonisen kehyksen. Virtanen on tuore nimi kansanmusiikin kentällä, joka soittaa hymyssä suin ja innostusta täynnä.

Carolina Stenbäck

Carolina Stenbäck

Carolina Stenbäck on monipuolinen muusikko, joka soittaa sellolla niin pohjoismaista kansanmusiikkia kuin vapaata improvisaatiota. Hän säveltää ja sovittaa omaa musiikkia, opettaa sellonsoittoa sekä toisinaan soittaa myös 11-kielistä kanteletta. Sooloprojektissaan Carolina tutkii muun muassa lauluäänen yhdistämistä sellonsoittoon sävellyksien ja improvisaation välillä liikkuvien teosten kautta, joista löytyy vaikutteita erityisesti vanhemmasta kansanmusiikkiperinteestä. Kansanmuusikkona häntä kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti sellon erilaiset roolit ja lukemattomat mahdollisuudet, sillä kansanmusiikissa toistaiseksi vielä harvinainen soitin ei yksiselitteisesti asetu vaikkapa säestys- tai melodiasoittimen rooliin.